تبیین علت اقبال سهام با تخمین وضعیت ۳ ماهه نخست ۱۴۰۰
به گزارش بورس امروز، در ۳ ماهه نخست امسال در کنار افزایش مستمر هزینههای تولید، افزایش نرخ فروش در بسیاری از صنایع همچون غذا و دارو، خودرو و قطعات، قند و شکر را شاهد بودیم. باتوجه به اینکه افزایش نرخ تنها یکی از عوامل رشد سودآوری شرکتها است، توجه به عواملی که موجب تغییر تولید […]
به گزارش بورس امروز، در ۳ ماهه نخست امسال در کنار افزایش مستمر هزینههای تولید، افزایش نرخ فروش در بسیاری از صنایع همچون غذا و دارو، خودرو و قطعات، قند و شکر را شاهد بودیم. باتوجه به اینکه افزایش نرخ تنها یکی از عوامل رشد سودآوری شرکتها است، توجه به عواملی که موجب تغییر تولید شرکتها میشود نیز الزامی است.
شرکت ها با بهره برداری از طرحهای خود و یا بهبود راندمان تولید میتوانند این سودآوری را به صورتی پایدار و مستمر افزایش دهند. اگرچه در ۳ ماهه نخست برخی از شرکتها تولید خود را در بخشهایی از کارخانه به صورت چند هفته ای متوقف کردند اما راه اندازی مجدد آن موجب شد راندمان تولید محصول افزایش یابد. همچنان که ذکر شد، توجه به این رخدادها در تخمین وضعیت شرکتها و صنایع میتوان در رشد شاخص مشاهده کرد.
علاوه بر این تقلیل محدودیتهای کرونایی در ۳ ماهه گذشته عامل دیگری است که تولید شرکت ها را به میزان ظرفیت اسمی افزایش میدهد. مقایسه روند تولید شرکتها با دورههای مشابه سال ۱۳۹۹ این حقیقت را آشکار میکند. همچنین وضعیت بازار جهانی و اقبال صنایع وابسته به نرخهای کامودیتیها که در اسفند ماه مشاهده شد، وضعیت ۳ ماهه نخست امسال این صنایع را مطلوب اعلام کرده است.
به طوری که میزان فروش شرکتهای فولادی و شیمیایی افزایش یافته و شرکتهای دارای مجوز صادراتی درآمد قابل توجهی در هر ماه کسب کرده اند. این رخدادها را میتوان در گزارشات بازارهای بورس کالا و انرژی دنبال کرد که میزان معامله محصولات معدنی، فرآوردههای نفتی، کشاورزی و پتروشیمی از همان ابتدای فروردین نسبت به دوره مشابه سال گذشته بهبود یافته است.
در خصوص اثرگذاری بهره برداری طرحها در رشد تولید و سودآوری میتوان به اتفاقات صنعت پتروشیمی در ۳ ماهه نخست اشاره کرد که در این دوره طرحهایی همچون متانول به بهره برداری رسیده است. از سوی دیگر، تنظیم قراردادهای بین شرکتهای معدنی نیز به عنوان عاملی در رشد عرضه محصولات این شرکتها تلقی میشود که زمینه کسب درآمد و افزایش حاشیه سود آنها را فراهم میکند.
لازم به ذکر است تمامی صنایع با تولید محصول به کسب سود نمیپردازند بلکه در صنایعی همچون مسکن و شرکتهای خدماتی در حوزه مهندسی و ساخت با حضور در مزایدهها درآمدهای آتیشان تعیین و برآورد میشود که در ۳ ماهه نخست برخی از این شرکتها افشائیه بستن قرارداد خود را منتشر کردند.
تغییر در بخش عرضه و نحوه توزیع محصولات در صنایعی همچون صنعت غذایی عامل مهمی در افزایش پایدار درآمد آنها است. طبق افشائیه شرکتهای این صنعت، سیستم فروش محصولات در سطح کشور از ماههای ابتدای سال توسعه یافته است. این اقدام موجب شده تا افزایش حاشیه سود آنها نسبت به دوره مشابه ۱۳۹۹ بیشتر باشد.
عوامل مختلفی موجب شده تا وضعیت صنایع در ۳ ماهه ابتدای سال مطلوب برآورد شود. با این وجود لازم است در تحلیلهای خود شرکتهای ممتاز را در صنایع مختلف شناسایی کرد تا وضعیت دقیق آنها را بررسی نمود. در پایان نیز با پیش بینی وضعیت ۳ ماهه و مشاهده عوامل اثراگذار دیگر به تشکیل سبد سهامی مطلوب با ریسک حداقلی و بازده حداکثری پرداخت.