درخواست برای تغییر قیمت گذاری مقاطع فولادی
مصطفی عبدالهی عضو هیات مدیره انجمن نوردکاران فولادی ایران گفت: در صورتی که مقرر شود قیمت شمش فولاد بر مبنای دلار و با توجه به نرخ ۸۰ درصدی فوب خلیج فارس تعیین شود؛ باید بر اساس همین نسبت نیز قیمت های مقاطع طویل تعیین شود. عبداللهی در گفت و گو با خبرنگار بورس امروز، […]
مصطفی عبدالهی عضو هیات مدیره انجمن نوردکاران فولادی ایران گفت: در صورتی که مقرر شود قیمت شمش فولاد بر مبنای دلار و با توجه به نرخ ۸۰ درصدی فوب خلیج فارس تعیین شود؛ باید بر اساس همین نسبت نیز قیمت های مقاطع طویل تعیین شود.
عبداللهی در گفت و گو با خبرنگار بورس امروز، درباره تفاوت قیمت محصولات طویل فولادی و شمش گفت: در حال حاضر تفاوت قیمت محصولات طویل فولادی با شمش حدود ۴ درصد است. این تفاوت قیمت حتی نمی تواند هزینه حمل و نقل کارخانه های نوردی را تامین کند. این در حالی است که قیمت شمش در بازار آزاد حدود ۷۰۰ تومان پایین تر از قیمت شمش در بورس کالا است.
وی افزود: یکی از دلایلی که بورس کالا مبنای قیمت گذاری شمش فولاد را بالا نگاه می داند، ایجاد منافع فولادسازان است تا خریدار داخلی نتواند آن را خریداری کرده و آنها بتوانند به راحتی صادرات خود را داشته باشند.
نایب رئیس هیئت مدیره شرکت فولاد کویر یادآوری کرد: در حال حاضر کارخانه های نوردی کمتر شمش های القایی را خریدای می کنند و این امر به زیان کارخانه های تولیدکننده این محصول است.
عضو هیات مدیره انجمن نوردکاران فولادی ایران با اشاره به رکود بازار عمرانی کشور گفت: با توجه به توقف پروژه های عمرانی کشور در سال گذشته، میزان تقاضا برای مقاطع طویل در کشور کاهش یافت و بازار یان محصولات دچار رکود شد. برخی از صاحب نظران معتقدند که صادرات تنها را نجات این بازار است.
عبداللهی با اشاره به وضعیت قیمت گذاری مقاطع طویل در بورس کالا تشریح کرد: در صورتی که قیمت شمش فولادی در سطحی باشد که بتوان محصول نهایی را صادر کرد، می توان امید داشت که امکان صادرات برای این بازار فراهم شده است اما امروز به دلیل افزایش قیمت شمش در بورس کالا و روند قیمت گذاری آن باعث شد که بسیاری از شرکت های نوردی برای صادرات محصول خود با مشکلاتی مواجه شوند.
وی تاکید کرد: در حال حاضر روند قیمت گذاری شمش در بورس کالا، به نفع صنعت فولادسازی نیست.
عضوهیات مدیره انجمن نوردکاران فولادی ایران با بیان اینکه امکان صادرات مقاطع طویل به بسیاری از نقاط دنیا وجود دارد، توضیح داد: با توجه به اینکه کشور ما با تحریم ها روبرو است، قیمت صادراتی محصولات نوردی باید به گونه ای باشد که از همه رقیب هایمان در بازارهای جهانی، مناسب تر باشد تا بتوان صادرات را به کشورهای دیگر انجام داد. در حال حاضر برای صادرات هزینه هایی مانند واسطه ها، تغییر بارنامه ها و … وجود دارد که نشان می دهد تا چه میزان باید قیمت های خود را منطقی و متناسب با بازارهای هدف تعیین کنیم.
عبداللهی درباره تناسب قیمتی مناسب میان مقاطع طویل و شمش فولاد بیان کرد: سال گذشته با توجه به نشست های متفاوت با وزارت صمت و انجام کارهای کارشناسی، مابه التفاوت قیمتی ۱۱ درصدی برای میلگرد مصوب شد. همچنین مابه التفاوت قیمتی ۱۴ درصدی برای مقاطع تیرآهن، نبشی و ناودانی تعیین شد که این میزان نرخ در سال ۹۸ نیز مصوب شده بود.
وی ادامه داد: با توجه به افزایش هزینه نیروی کار، برق و … بررسی ها نشان می دهدکه کارخانه های نوردی ۱۳ درصد هزینه های تولیدی شان افزایش یافته است و حدود ۲۰ درصد باید مابه التفاوت نرخی میان مقاطع طویل و شمش در نظر گرفته شود.
خزانه دار انجمن نوردکاران فولادی ایران معتقد است که در صورتی که مقرر شود قیمت شمش فولاد بر مبنای دلار و با توجه به نرخ ۸۰ درصدی فوب خلیج فارس تعیین شود؛ باید بر اساس همین نسبت نیز قیمت های مقاطع طویل تعیین شود.
عبداللهی در این خصوص توضیح داد: در حال حاضر برخی هزینه های در ایران با سایر کشورها متفاوت است. به عنوان مثال حامل های انرژی برای صنایع در ایران ارزان است. از سوی دیگر میزان تولید ایران از برخی کشورها مانند ترکیه بیشتر است و می توان نرخ داخلی را پایین تر از قیمت های جهانی در نظر گرفت. متاسفانه بورس کالا این روزها همه قیمت های شمش فولادی را با قیمت های جهانی یکسان کرده است در حالی که هیچ یک از هزینه های شرکت های تولیدکننده به دلار نیست. بنابراین نباید قیمت فولاد را به قیمت جهانی بست داد.