حضور حداکثری صندوقها در بازار سرمایه
به گزارش بورس امروز، درحالی که مدت ابلاغیه تا پایان اسفند ماه ۱۴۰۰ است که صندوقها در هر فصل ملزم هستند تا به افزایش حداقل ۳ درصدی این موارد در سبد دارایی خود بپردازند. در ادامه ۵ صندوق برتر سرمایهگذاری با درآمد ثابت را مشاهده میکنیم که تا پایان اردیبهشت ماه چه ارزشی را به […]
به گزارش بورس امروز، درحالی که مدت ابلاغیه تا پایان اسفند ماه ۱۴۰۰ است که صندوقها در هر فصل ملزم هستند تا به افزایش حداقل ۳ درصدی این موارد در سبد دارایی خود بپردازند. در ادامه ۵ صندوق برتر سرمایهگذاری با درآمد ثابت را مشاهده میکنیم که تا پایان اردیبهشت ماه چه ارزشی را به موارد ملزم شده در سبد خود اختصاص داده اند.
صندوق سرمایهگذاری گنجینه زرین شهر یکی از صندوقهای بادرآمد ثابت است که بالاترین ارزش دارایی را در پایان اردیبهشت ماه ۱۴۰۰ داشته است. این صندوق تا پایان دوره مذکور با داشتن ۳۹۷،۱۹۵ میلیارد ریال دارایی، ۸.۱۶ درصد آن را به سهام و حق تقدم، ۰.۵ درصد واحدهای صندوقهای سرمایهگذاری و ۵.۳ درصد آن را به پنج سهم برتر اختصاص داده است که در مجموع کمتر از ۱۵ درصد میباشد.
صندوق لوتوس پارسیان که از ۳۴۷,۳۰۴ میلیارد ریال دارایی برخوردار است، در جایگاه دوم صندوقهای با درآمد ثابت به دلیل بالا بودن ارزش دارایی صندوق قرار دارد. این صندوق تا دوره مورد بررسی، ۹.۸۳ درصد ارزش سبد خود را به سهام، ۰.۳۳ درصد را به سایر داراییها، ۲.۵۸ درصد به پنج سهم برتر و مابقی را به اوراق مشارکت و سپرده بانکی اختصاص داده است.
صندوق سرمایهگذاری با درآمد ثابت کاردان نیز به عنوان سومین صندوق با درآمد ثابت با ارزش دارایی بالا، ۶.۷۳ درصد از ۲۲۷,۸۶۱ میلیارد ریال دارایی خود را در سهام، ۳.۵۱ درصد سایر داراییها، ۲.۹۸ درصد سهام برتر و مابقی را در اوراق مشارکت و سپرده بانکی سرمایهگذاری کرده است. ارزش ۱۵۴,۲۷۴ میلیارد ریالی داراییهای صندوق سرمایهگذاری اندوخته پایدار سپهر، این صندوق را به جایگاه چهارم رسانده است. این صندوق درحالی ارزش مذکور را در پایان اردیبهشت ماه ۱۴۰۰ کسب کرد که ۷.۳۲ درصد در سهام، ۳.۶۸ در صد در پنج سهم با بیشترین وزن، ۰.۲۶ درصد در سایر داراییها و مابقی در اوراق مشارکت و سپرده بانکی صرف کرده است.
در مقابل صندوق ره آورد آباد مسکن که پنجمین صندوق با بالاترین ارزش دارایی است، ۱۰.۱۹ درصد داراییهای خود را به سهام، ۲.۸۴ درصد سایر داراییها، ۴.۰۳ درصد به پنج سهم با بیشترین وزن و مابقی به اوراق مشارکت و سپرده بانکی اختصاص داده است. درحالی که ارزش کل داراییهای این صندوق تا پایان اردیبهشت ماه ۱۴۰۰ به رقم ۱۴۹,۳۶۳ میلیارد ریال رسیده است.
همان طور که مشاهده شد، هیچ یک از این صندوقها جایگاهی به وجه نقد در سبد خود اختصاص نداده است، این درحالی است که حضور وجه نقد حکایت از انعطاف پذیری صندوق برای تغییر وزن داراییها در سبد دارد. اگرچه سازمان این صندوقها را ملزم به افزایش سهم مواد مذکور به حداقل ۱۵ درصد تا پایان سال کرده، انتظار میرود تا پایان سال صندوقهای با ارزش دارایی بالا همچون ۵ صندوق فوق به سقف مورد نظر سازمان برسند.
باتوجه به اینکه هدف صندوقهای با درآمد ثابت کاهش ریسک سرمایهگذاران و حفظ ارزش سرمایه بوده است، افزایش وزن سهام و سایر موارد همراه با ریسک بازار سرمایه، ریسک این صندوقها را افزایش دهد. لذا در صورتی که وجه نقدی در سبد حاضر نباشد، انعطاف پذیری صندوق تحت تأثیر قرار خواهد گرفت. از آنجا که قدرت نقدشوندگی واحدهای صندوق بادرآمد ثابت از جمله مزایای این نوع صندوق است عدم وجود وجه نقد یک ریسک برای سرمایهگذاران میشود تا در هر زمان که تمایل داشتند به سادگی این واحدها را ابطال نکنند.