تصویب سود ۱۲۸ تومانی «حخزر»/ ۹۰ درصد سود تقسیم شد
به گزارش بورس امروز، شرکت کشتیرانی دریای خزر با دارا بودن ۱۶ فروند کشتی ملکی و ۷ فروند کشتی استیجاری بیربوت جنرال کارگو و ۹۵۰۰۰ تن ظرفیت حمل بزرگترین شرکت ایرانی در این حوزه می باشد. کشتیرانی دریای خزرعلی رغم محدودیت ها و وجود مشکلات در بنادر خارجی، با دلسوزی و پشتکار مدیریت و پرسنل […]
به گزارش بورس امروز، شرکت کشتیرانی دریای خزر با دارا بودن ۱۶ فروند کشتی ملکی و ۷ فروند کشتی استیجاری بیربوت جنرال کارگو و ۹۵۰۰۰ تن ظرفیت حمل بزرگترین شرکت ایرانی در این حوزه می باشد. کشتیرانی دریای خزرعلی رغم محدودیت ها و وجود مشکلات در بنادر خارجی، با دلسوزی و پشتکار مدیریت و پرسنل شرکت، در سال ۱۳۹۹ با حمل حدود یک میلیون و پانصد هزار و ده تن انواع کالا در بخشهای واردات، صادرات و ترانزیت ،۲۲.۴درصد از سهم واردات کالا به بنادر شمالی ایران و ۴۸.۳ درصد از حمل صادرات کالا را به بنادر خارجی و۳۰.۳ درصد از کل میزان حمل در بنادر شمالی کشور را به خود اختصاص داده است.
حوزه فعالیت شرکت ، دریای خزر ، کانال ولگا ، دریای سیاه و تمامی مبادی حمل به مقاصد حوزه مذکور از طریق حمل سراسری حمل ترانزیت و حمل مرکب است که در بنادر خارجی بنادر آستاراخان، روسیه بندر ماخاچ کالا ، داغستان روسیه. بندر آکتائو، جمهوری قزاقستان بندر باکو، جمهوری آذربایجان بندر ترکمن باشی ، جمهوری ترکمنستان بنادر حوزه دریای سیاه ودر بنادر داخلی لانزلی و نوشهر و… فعالیت میکند
از جمله عملکردهای کشتیرانی میتوان به موارد زیر اشاره کرد: تدوین سند چشم انداز در افق ۱۴۰۴ و ایجاد واحد برنامه ریزی و توسعه را به مطالعات در حوزه کریدورهای شرق غرب و شمال جنوب در راستای بازارهای کشورهای در ما را در مسیر کریدورها، تدوین برنامه توسعه ناوگان در افق ۱۴۰۴: تدوین استراتژی ها و برنامه ها در افق ۱۴۰۴ و تدوین استراتژی توسعه سبک رهبری در راستای استانداردسازی فرایندهای کسب و کار و تدوین استراتژی یکپارچهسازی سازمان با زیرساخت فناوری اطلاعات تدوین برنامه توسعه بازارهای جدید در دریای آزوف و دریای سیاه و تدوین برنامه تشکیل اتاق فکر زنجیره تأمین در حوزه حملونقل دریایی با حضور کشتیرانی در دریای خزر، سازمان بنادر و دریانوردی، اداره گمرک و اتاق بازرگانی در دو استان گیلان و حمل ۱،۵۰۰،۰۱۰ تن انواع کالا در بخشهای واردات، صادرات و ترانزیت در سال ۱۳۹۹ و در اختیار داشتن میزان، ۳۰.۳ درصد سهم از کل حمل واردات و صادرات از بنادر شمالی کشور. و در اختیار داشتن میزان، ۴۸.۳ درصد سهم از حمل محمولات صادراتی از بنادر شمالی کشور ازجمله ریسکهای بااهمیت شرکت کشتیرانی دریای خزر نیز میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
۱) ریسک کاهش میزان تقاضا و نرخ حمل است در صورت عدم گسترش تجارت ایران با کشورهای منطقه دریای خزر از قبیل روسیه و آذربایجان، ریسک کاهش میزان تقاضا شرکت را تهدید مینماید
وجود رقبا ، تغییرات نرخ سوخت که افزایش احتمالی بهای سوخت در آینده و در مقابل عدم امکان افزایش نرخهای کشتی ( به دلیل وجود رقبای خارجی) موجب کاهش حاشیه سود شرکت میگردد. ریسک افزایش تعرفههای بندری که افزایش سالانه تعرفههای بندری و عدمحمایت از ناوگان ۱ موجب افزایش هزینههای جاری عملیاتی در بنادر ایران و حاشیه دریای خزر گردیده که این افزایش ، تأثیر بسزایی در کاهش حاشیه سود شرکت خواهد داشت ، همچنین از دیگر ریسک ها ریسک ارز و ریسک تغییر قوانین و مقررات است.
این شرکت طی سال ۹۹ نسبت به مدت مشابه سهم بازار شرکت در بنادر شمالی علیرغم فشار تحریمها و کرونا ۳.۵ درصد نسبت به سال ۹۸ رشد داشته است و در حال حاضر این شرکت بیش از ۲۶۰۰ teu کانتینر را در حمل و نقل دریای خزر فعال کرده است.
بهای تمامشده شرکت در سال ۹۹ ، ۶ درصد افزایش داشته و علت آن عوارض بندری است که در سال ۹۹ نسبت به سال ۹۸ رشد داشت. لازم به ذکر است در سال ۹۹ تصمیم گرفتیم از سوخت استاندارد استفاده کنیم که قیمت آن بیشتر است اما حاشیه سود از ۲۳.۸ به ۳۰.۲ درصد افزایش پیداکرده است.
درآمد عملیاتی شرکت با ۴۶ درصد افزایش از ۳.۲۳۳.۵۹۰۰ سال ۹۸ به ۴.۷۳۵.۱۳۴ رسیده است همچنین سود خالص شرکت نیز با ۵۶ درصد افزایش از ۹۱۶.۱۸۴ میلیون ریال به ۱.۴۳۱.۸۰۵ رسیده است.
در انتهای مجمع شرکت کشتیرانی دریای خزر تقسیم سود ۹۰ درصدی، به ازای هر سهم ۱۲۸ تومان تصویب شد.
در پاسخ به سهامداران؛
در رابطه با بندر ترکمنستان همچنان مشکلداریم و از طریق وزارت خارجه و سازمان بنادر در حال پیگیری هستیم تا به آن بازار نیز نفوذ کنیم.
نرخ فله و کانتینر کشتیها به چه صورتی است؟
در دریای خزر یک کمیسیون و کمیته نرخ وجود دارد که با توجه با وضعیت امروزه دوماه یکبار تجدید میشود و از نمایندگان مستقل بنادر آستارا و… انجام میشود و نرخها همیشه رقابتی است.
سوختی که از شرکت ملی نفت میگیریم خود شرمت نفت نیز آن را با فوب خلیجفارس با ما ارائه میدهد و پولی که جابهجا میشود ریال است، به ازای هر لیتر در سال ۹۹ به ۱۲.۵۰۰ رسید، مذاکراتی برای تخفیف و کسب سود یارانهای انجامشده است.
با توجه به داغ شدن مباحت ترانزیت سوخت ومیعاناتات چرا شرکت خرید تانکر انجام نمیدهد؟
در خصوص تانکر و رو رو مطالعات انجامشده و خرید کانتینر در دستور کار ۱۴۰۰ است تا تانکر را وارد بازار کنیم.
در خصوص میعانات نیز، میعاناتی مثل پلیاتیلن و پتروشیمی حمل آن با کانتینر به روسیه انجامشده و افزایش خواهد یافت، همچنین برای بحث چارتری تانکر نیز اقدام کردیم اما بهواسطه محدودیتها نتوانستیم.