برنامه های سازمان بیمه سلامت در بازار سرمایه با دریافت دیون دولتی
مهدی دلبری در گفت و گو با خبرنگار بورس امروز، درباره اقدامات موثر دولت جدید برای بازار سرمایه عنوان کرد: یکی از مواردی که دولت جدید می تواند برای حمایت از بازار سرمایه کمک کند، رفع قیمت گذاری دستوری است زیرا در مدت اخیر، این عامل نشان داد تا چه میزان می تواند تاثیر منفی […]
مهدی دلبری در گفت و گو با خبرنگار بورس امروز، درباره اقدامات موثر دولت جدید برای بازار سرمایه عنوان کرد: یکی از مواردی که دولت جدید می تواند برای حمایت از بازار سرمایه کمک کند، رفع قیمت گذاری دستوری است زیرا در مدت اخیر، این عامل نشان داد تا چه میزان می تواند تاثیر منفی بر بازار سرمایه بگذارد.
وی افزود: افزایش نرخ سود بانکی نیز به عنوان یک بازار موازی جذاب می تواند میزان ورود نقدینگی را به بازار سرمایه کم کند.
پیش بینی بازار سرمایه با روی کار آمدن دولت جدید
مدیر سرمایه گذاری شرکت بیمه سلامت با اشاره به تامین مالی دولت از محل بازار سرمایه طی سال های اخیر، تصریح کرد: با توجه به اختلافی که میان دولت و مجلس بود، متاسفانه تصمیم های درستی در زمینه بازار سرمایه گرفته نشد و سهامداران نیز نتوانستند مطالبات واقعی خود را مطرح کنند. دولت طی دو سال اخیر، بیشترین میزان تامین مالی را از بازار سرمایه به ثبت رساند؛ به طوری که در اوایل سال ۹۹، از محل فروش سهام تامین مالی انجام شد، سپس با ریزش بازار دولت از محل انتشار اوراق بدهی، کسری بودجه را تامین کرد.
دلبری در این خصوص اضافه کرد: از این رو، دولت بعدی به سختی می تواند از محل بازار سرمایه کسری بودجه خود را از طریق فروش اوراق تامین کند. همچنین دولت بعدی نمی تواند قیمت اوراق را چندان افزایش دهد زیرا در این صورت جذابیت سرمایه گذاری از بین می رود.
وی با بیان اینکه باید برای بازار سرمایه قوانین موثری تعبیه شود، ابراز امیدواری کرد: امیدواریم در دولت بعدی، برنامه ریزی های بلندمدتی برای بازار سرمایه گرفته شود و دولت تنها نگاه بودجه ای به این بازار نداشته باشد.
دلبری ادامه داد: اصولا بعد از انتخابات، فعالان بازار سرمایه در انتظار تصمیمات وزیر جمهور جدید و اعلام تیم اقتصادی او هستند تا برنامه های اقتصادی و سیاست های آن در قبال بازار سرمایه مشخص شود. به عنوان مثال فعالان منتظرند تا سیاست های رئیس جمهور و تیم اقتصادی اش در قبال قیمت گذاری چیست! آیا دولت جدید نیز می خواهد قیمت گذاری دستوری را انجام دهد یا قرار است گشایش اقتصادی در این حوزه داشته باشیم.
وی یادآوری کرد: البته شرایط اقتصادی هم باید در نظر گرفته شود. اگر شرایط اقتصادی به سمتی برود که نویدبخش باشد، بازار سرمایه با افزایش جذابیت و مقبولیت همراه خواهد شد اما اگر شرایط به سمت ایجاد بحران های سیاسی برود و تحریم ها باقی بمانند، بهتر است سرمایه گذاری ها در بازار ارز و سیستم بانکی باقی بماند.
دامنه نوسان نمی تواند بازار سرمایه را صعودی کند
مدیر سرمایه گذاری شرکت بیمه سلامت درباره وجود دامنه نوسان در بازار سرمایه گفت: متغیر دامنه نوسان، یک متغیر بنیادی در بازار سرمایه نیست و تنها برای روندهای اصلاحی و کنترل صعود کارکرد دارد. یکی دیگر از مهم ترین کارکرد های بازار سرمایه، افزایش یا کاهش نقدشوندگی سهام است. در کمتر کشوری دامنه نوسان در بورس وجود دارد. همچنین آمار معاملات نشان می دهد که لازم است دامنه نوسان باز هم افزایش پیدا کند.
دلبری با بیان اینکه دامنه نوسان نمی تواند چندان روند بازار سرمایه را مثبت یا منفی کند، تصریح کرد: دامنه نوسان تنها می تواند بازار سرمایه را وارد یک دست انداز اصلاح کند. همچنین در بورس های کشورهای دیگر متغیری تحت عنوان حجم مبنا وجود ندارد. حجم مبنا متغیر بومی است که کارکرد معقطعی داشته و امروز شاهدیم که به عامل بلندمدتی تبدیل شده است.
افزایش دو برابری ارزش پرتفوی شرکت سرمایه گذاری بیمه سلامت
مدیر سرمایه گذاری شرکت بیمه سلامت با اشاره به افزایش ارزش پرتفوی شرکت سرمایه گذاری بیمه سلامت، توضیح داد: در حال حاضر پرتفوی شرکت سرمایه گذاری بیمه سلامت ایران حدود ۲ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان است ک احتمالا این عدد به زودی بالای ۵ هزار میلیارد خواهد رسید. مقرر شده است که سهامدار عمده، سهامی را در قالب رد دیون به شرکت سرمایه گذاری بیمه سلامت ایران واگذار کند.
وی در این خصوص تصریح کرد: سازمان های دولتی بیمه و بانک می توانند با راه اندازی سک شرکت(((( این چیه؟؟؟؟))))، حق صکوک بانکی و سپرده ای خود را مدیریت کنند تا افزایش ثروت داشته باشند. در همین راستا نیز شرکت سرمایه گذاری بیمه سلامت ایران، منابع سازمان بیمه سلامت را در بازار سرمایه مدیریت می کند و تاکنون نیز عملکرد خوبی در این زمینه داشته است.
دلبری با بیان اینکه مجامع این شرکت سود مستمر و با کیفیتی را در سال ۹۹ میان سهامداران تقسیم کرده است، اضافه کرد: سود تقسیم شده در مجمع سال ۹۹، ۳ برابر سال ۹۸ بود. این روند افزایشی همچنان تدوام داشت و پیش بینی می شود که در سال ۱۴۰۰ نیز، سود سرمایه گذاری بر شرکت های سرمایه پذیر نیز حداقل ۳ برابر سال گذشته باشد.
وی در پایان تصریح کرد: شرکت سرمایه گذاری بیمه سلامت در نظر دارد که منابع سرمایه گذاری شده را به صورت یک سرمایه گذاری بلند مدت و پایدار در شرکت حفظ کند تا بتواند با این سرمایه اهداف سازمان بیمه سلامت اعم از کارانه و منابع مطمئن تبدیل کند. همچنین این سرمایه می تواند منجر به ارتقا وضعیت بهداشت و درمان برای اقشار آسیب پذیر جامعه باشد. گزارش ها نیز نشان می دهد تاکنون روند، به خوبی پیش رفته است و امیدواریم دولت جدید نیز حق بیمه و دیون خود را به سازمان بیمه سلامت پرداخت کند تا این روند درآمد و هزینه سازمان و سرمایه گذاری را به شکل موفق ادامه دهیم.