دولت سیاست مداخله در بورس نداشته است/ رقمهای اعلام شده درباره کسری دولت از بورس دروغ است
به گزارش بورس امروز، علی ربیعی سخنگوی دولت در نشست خبری هفتگی خود با اصحاب رسانه اظهار کرد: سومین مناظره از سلسله مناظرات نامزدهای ریاست جمهوری نیز به پایان رسید. به لطف این مناظرهها در موازات دیگر برنامههای تبلیغی نامزدها، امروز تصویر نسبتاً روشن تری از مواضع نامزدهای محترم و رویکردهای آنها درباره موضوعات مختلف […]
به گزارش بورس امروز، علی ربیعی سخنگوی دولت در نشست خبری هفتگی خود با اصحاب رسانه اظهار کرد: سومین مناظره از سلسله مناظرات نامزدهای ریاست جمهوری نیز به پایان رسید. به لطف این مناظرهها در موازات دیگر برنامههای تبلیغی نامزدها، امروز تصویر نسبتاً روشن تری از مواضع نامزدهای محترم و رویکردهای آنها درباره موضوعات مختلف به دست آمد.
ربیعی افزود: هنوز نارضایتیهای قابل درک از سوی شماری از مردم و جریانهای سیاسی درباره عدم احراز صلاحیتها وجود دارد، اما با این حال به نظر میرسد که شور و شوق انتخاباتی در میان مردم و همه جریانها و احزاب سیاسی در حال افزایش است.
سخنگوی دولت با بیان اینکه روز گذشته، روز جهانی اهدای خون بود گفت: سالانه در کشور دو و نیم میلیون نفر جهت اهدای خون به مراکز انتقال خون کشور مراجعه میکنند که از این تعداد ۲ میلیون واحد خون اهدا میشود. اهدای خون در ایران سالهاست که داوطلبانه و بدون چشم داشت و با اهداف ایثارگرانه است. سازمان انتقال خون دارای بالاترین نرخ اهدا در میان کشورهای منطقه مدیترانه شرقی است؛ مطابق آمار سازمان جهانی بهداشت، نرخ اهدا در ایران، یک و نیم برابر کشورهای با درآمد متوسط رو به بالاست.
وی بیان کرد: در سال گذشته به دلیل همه گیری کرونا، سازمان انتقال خون با ۸ درصد کاهش ذخایر خونی نسبت به سال گذشته مواجه شد که این رقم بسیار کمتر از پیش بینی سازمان جهانی بهداشت برای کاهش ذخایر خونی برای کل کشورهای جهان است که بین ۲۰ تا ۳۰ درصد تخمین زده میشود.
ربیعی ادامه داد: انتقال خون نمادی از جامعه مسئول و مسئولیت اجتماعی تک تک افراد جامعه است. لازم است همه ما اهدای خون را به عنوان یک وظیفه انسانی، اخلاقی و دینی ترویج کنیم؛ اهدای خون و اهدای عضو، زیست اطمینان بخشی برای روز مبادا و نیز ایجاد یک حس خوب زندگی برای همه ما ایرانیان است.
سخنگوی دولت در پاسخ به آخرین اقدامات دولت برای برگزاری سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری و محدودیت کانادا برای شرکت ایرانیان در انتخابات پیش رو و برنامه دولت در این باره گفت: ستاد انتخابات کشور علاوه بر تمهید صندوقهای بیشتر و استفاده از مکانهای غیرسربسته در محلهای رای گیری به نحوی که تجمع کمتری در صندوقها بهوجود بیاید؛ دو رویکرد واکسینه کردن کارگزاران انتخابات و رعایت حداکثری دستورالعملهای بهداشتی را در مکان اخذ رای برای حفظ ایمنی و سلامت رای دهندگان و مجریان انتخابات اتخاذ کرده است. مطابق مصوبه ستاد ملی کرونا برگزاری تجمع و میتینگ در مکانهای بسته ممنوع است؛ البته دولت در راستای تلاش برای تحقق مشارکت حداکثری روی این موضوع تاکید دارد که نشستهای انتخاباتی با در نظر گرفتن محدودیتهای کرونایی با هدف جلب مشارکت عمومی و افزایش شور و نشاط سیاسی برگزار شود.
ربیعی افزود: دولت کانادا برخلاف عرف و موازین بین المللی اجازه برگزاری انتخابات مستقیم ریاست جمهوری به دولت ایران در اخذ رای شهروندان مقیم ایرانی این کشور نداد. در این خصوص با هماهنگی به عمل آمده با دفتر نمایندگی ایران در آمریکا، یکی از نزدیکترین شهرهای آمریکا به عنوان مکان اخذ رای از شهروندان ایرانی مقیم در کانادا در نظر گرفته شده است.
در تمام دولتها اختلاف نظرهایی درباره مسائل اقتصادی وجود دارد
سخنگوی دولت درباره اظهارات اخیر رئیس اسبق بانک مرکزی گفت: اولا در ستاد اقتصادی دولت همه دیدگاهها آزادانه مطرح و سپس تصمیم گیری نهایی صورت میگیرد. این موضوع فقط مختص دولت نیست بلکه در تمامی شوراها و ستادهای همه قوا تصمیمات اینگونه اتخاذ میشود. وجود دیدگاههای مختلف امری طبیعی است، مهم تصمیم گیری نهایی براساس خرد جمعی است؛ البته معمولا دستگاهها از نگاه وظایف تخصصی خود دیدگاههای متفاوتی را ارائه میکنند، دیدگاههای متفاوت از جمله رئیس کل محترم بانک مرکزی میتواند بر همین اساس باشد.
وی با بیان اینکه در تمام دولتها اختلاف نظرهای کارشناسی درباره مسائل اقتصادی وجود داشته است که موضوع عجیبی نیست گفت: این دیدگاههای مختلف نقطه ضعف هیچ سیستمی نیست. اتفاقا شخص رئیس جمهور در جلسات به صحبتهای افراد در جلسه گوش میکنند و از تمامی نقظه نظرات مثبت در تصمیم گیریهای کلان استفاده میکنند. مسائل اقتصادی جزو پیچیدهترین مسائل هر کشوری محسوب میشود و برهمین اساس کارشناسان و مسئولان راهکارهای مختلفی برای حل مشکلات اقتصادی ارائه میدهند.
ربیعی بیان کرد: بازار سرمایه نیز با استفاده از نظر کارشناسان و به صورت جمعی تصمیم گیری سیاست دولت فقط حمایت و تقویت بازار سرمایه بوده که همچنان نیز ادامه خواهد داشت. لذا بارها اعلام شده دولت مداخلهای در امر بورس نداشته و بلکه تلاش کرده سیاستهای رشد بازار سرمایه را دنبال کند درباره بازار سرمایه، صرفا شورای عالی بورس به عنوان نهاد ناظر و تخصصی تمهیدات و تصمیمات لازم را تدوین و ابلاغ میکند.
سخنگوی دولت در پاسخ به سوال دیگری درباره رئیس اسبق بانک مرکزی با موضوع ریزش بورس و هشدار او در این زمینه گفت: وجود دیدگاههای مختلف امری طبیعی است، مهم تصمیم گیری نهایی براساس خرد جمعی است. البته معمولا دستگاهها از نگاه وظایف تخصصی خود دیدگاههای متفاوتی را ارائه میکنند.
وی افزود: درباره تامین کسری دولت از بورس و رقمهای اعلام شده یک دروغ و جعل واقعیت صورت گرفته است. برخی آگاهانه یا ناآگاهانه فروش اوراق را نیز در محاسبه وارد کردهاند؛ حتی با مدنظر گرفتن فروش اوراق، عدد فضایی ۳۰۰ هزار میلیارد تومان، نادرست است و در مورد سهام پالایش یکم که مستقیم به دولت تعلق داشت و بنابر درخواست دولت به فروش رفته بود؛ تصمیمات جبرانی نیز اتخاذ شد که در مسیر نهایی شدن قرار دارد.
ربیعی در پاسخ به این سوال که چرا دولت در مناظرات از ۸ دقیقهی خود برای دفاع مقابل تهمتهای کاندیدهای انتخابات استفاده نکرد و چه تهمتهایی نیاز به پاسخگویی داشت؟ گفت: همانطور که در اطلاعیه دبیرخانه شورای اطلاعرسانی دولت آمده بود دولت موارد متعدد توهین، اتهام، افترا را احصا و انتظار داشت که براساس قانون انتخابات و همچنین ماده ۳۰ قانون اساسنامه صداوسیما فرصت پاسخگویی داده شود که متاسفانه تنها در ۴ مورد غیر مهم آنهم به شکل محدود و به صورت ضبط قبلی و کنترل شده فرصت پاسخگویی داده شد و چون عملا ایجاد شفافیت و معیاری برای قضاوت مردم فراهم نمیشد دولت ترجیح داد از سایر ظرفیتهای رسانهای استفاده کند؛ آنچه مشخص است توجه به این مسئله است که هیچ کسی با سلب دیگران بالا نرفته است.
سخنگوی دولت درباره این سوال که هفته گذشته آقای روحانی اعلام کرد که اگر تصمیمات کشور پشتوانه مردمی نداشته باشند مشروعیتی ندارد و تجسم این مشروعیت را هم مشارکت در انتخابات دانسته است. نظرسنجیهای اخیر، اما نشان میدهد که میزان مشارکت احتمالا پایین است؛ آیا شما این موضوع را خطری برای نظام جمهوری اسلامی میدانید؟ گفت: یک قاعدهای در تمام دنیا وجود دارد مبنی بر اینکه تمام تصمیمهای سیاسی باید متکی بر آرای عمومی و تفاهم باشد؛ دیدگاه آقای روحانی نیز بر اساس این قاعده عمومی است.
وی ادامه داد: در ایرانِ پیش از پیروزی انقلاب که اساسا، معیار و شاخصی برای سنجش میزان مشروعیت مدنی وجود نداشت. اما پس از پیروزی انقلاب اسلامی، امام خمینی بنیانی را بنا گذاشتند که بر اساس آن، حتی تغییر نظام سیاسی متکی بر آرای عمومی بود؛ این روند تاکنون نیز ادامه داشته و موید اهمیت رای و نظر مردم است. در مقاطع مختلف و در انتخابهای مختلف نیز، میزان مشارکتها بنابر شرایط سیاسی، اقتصادی و اجتماعی معمولا متفاوت بوده است؛ آنچه که مهم است استمرار بنیاد «محوریت تغییرات بر اساس نظر مردم» است.
ربیعی گفت: معمولا در ایران، پیشبینی دقیقی از نتایج انتخابات نمیتوان داشت. در برخی انتخابات سنجشهای پیش از انتخابات، چیز دیگری را نشان داده و پای صندوق رای، اتفاق دیگری رخ داده است. مردم باید با آزادی کامل و با آگاهی کامل، پای صندوق آرا بیایند؛ ملاک هم تشخیص ملت است.
مشکل از شما نیست که بورس ریخت مشکل از اعتماد منه بدبخت هست که به شما اعتماد کردم طوری زمینگیر شدم که نمیتونم کار کنم تلاش30سالم رو از بین بردید با این اعصاب که مثل دیونه ها شدم شرمنده زن و بچم شدم حتی نمیتونم تو چشمشون نگاه کنم شدم مثل ادم معتاد که سرش رو تو جامعه پایین میاره من تو خونه خودم هم سرم پایین هست منه مسلمان چرا به حرف یک نامسلمان رو گوش دادم ایکاش میمردم امدم خونه 45متریم رو بکنم 55متری الان تو خونه 40متری شدم مستاجر هرچی هم مونده تو بورس ماهیانه میفروشم کرایه میدم الان هم توقع دارید بیام رای بدم به کی به چی رای بدم مگر قبلی مسلمان نبود که اینطوری کرد مگر قبلی رو شورای نگهبان تایید نکرده بود خدایا مرگ رو برسان ای خدا کجایی زودتر از شرمندگی راحتم کن خدایا به حق محمد هیچ کسی رو شرمنده زن و بچه اش نکن که بدترین درد هست