«دفارا» به ازای هرسهم ۵۳۸۹ ریال سود تقسیم کرد
به گزارش بورس امروز، مجمع عمومی عادی سالانه داروسازی فارابی در تاریخ ۱۹ خرداد ۱۴۰۰ برگزار شد. بعد از تشکیل هیات رئیسه ، جعفری نسب مدیر عامل شرکت گزارشی از فعالیت یک ساله شرکت ارائه کرد و سپس حسابرس و بازرس قانونی گزارش خود را قرائت کرد. مهمترین مطالب مطرح شده در مجمع عبارتند از […]
به گزارش بورس امروز، مجمع عمومی عادی سالانه داروسازی فارابی در تاریخ ۱۹ خرداد ۱۴۰۰ برگزار شد. بعد از تشکیل هیات رئیسه ، جعفری نسب مدیر عامل شرکت گزارشی از فعالیت یک ساله شرکت ارائه کرد و سپس حسابرس و بازرس قانونی گزارش خود را قرائت کرد.
مهمترین مطالب مطرح شده در مجمع عبارتند از :
بهره برداری شرکت از سال ۷۱ بوده است و در سال ۷۴ در بورس پذیرش شدیم.
سود خالص سال ۹۹ بیش از ۳۱۴ میلیارد تومان شد. جریان نقدی ما سال ۹۸ منفی بود و امسال مثبت شده است.
در سنوات قبل فروش سهام هجرت و ژلاتین کپسول را داشتیم. امسال هم بخش دیگری از سهام ژلاتین کپسول را فروختیم.
امسال مصرف داروهای آنتی بیوتیک به خاطر کرونا کاهش پیدا کرد در نتیجه ما هم کمتر تولید کردیم.
در سال ۹۹ کپسول ۸۷۳ هزار، قرص ۴۶۹ هزار وسوسپانس ۱۶ هزار عدد تولید کردیم.
ما لیدر آنتی بیوتیک های خوراکی هستیم و در نظر داریم سهمی از دیگر بازارها پیدا کنیم.
تلاش داریم نرخ مواد اولیه را مناسب تر بخریم. با توجه به سهم بالای این مواد در بهای تمام شد هر تغییری در این قسمت به شدت روی بهای تمام شده تاثیر می گذارد. قیمت مواد داخلی از مواد خارجی حداقل دوبرابر بیشتر است. منابع تامین مواد اولیه داخلی و خارجی شناسایی کردیم
اگر مواد اولیه ما به طور کامل تامین شود می توانیم از ظرفیت ماشین آلات خود استفاده کنیم.
ضایعات تولید ما بسیار کمتر از متوسط صنعت است. ضایعات در صنعت دو درصد است برای ما نیم درصد است و در نظر داریم آن را باز هم کاهش دهیم.
۱۶ هکتار از اراضی شرکت که تمام تجهیزات ما در آن بود، از منابع طبیعی و جهاد کشاورزی اجاره کردیم. با تلاش بیش از یک ساله در اسفند ۹۹ این زمین ها را خریدیم.
در سالی که گذشت ۴۵۴ نفر نیرو داشتیم که ۱۷ نفر کاهش نیرو داشتیم. تعدادی به خاطر بازنشستگی و تعدادی هم به خاطر کاهش تولید سوسپانسیون ها بود. میانگین سنی کار کنان به ۴۲ سال و میانگین سابقه کاری آنها به ۱۰ سال کاهش پیدا کرده است.
مجوز پروژه تولید داروهای خاص را از شستا و دارو تامین دریافت شده است. این پروژه از آبان سال ۹۹ شروع شده تلاش داریم تا پایان ۱۴۰۰ به بهره برداری برسد.
سبد محصولات ما شامل ۳۰ محصول می شود. با کمک شرکت سرمایه گذاری دارویی تامین مطالعاتی در این زمینه در بازارهای جهانی داشتیم و سبدی ارائه شده که در تصصمیم گیری ما موثر بوده است.
دانش فنی ۴ قلم از محصولات را خریداری کردیم و با داروسازی زهراوی قراردادی داریم که در چند ما آینده تولید آزمایشی را شروع می کنیم.
اجرای فاضلاب صنعتی و خرید دستگاه های مورد نیاز در دست اقدام است.
رئیس مجمع :
از مدیر عامل برای وصول مطالبات از مجموعه رسا متشکرم و از ایشان می خواهیم که پیگیری سایر مطالبات انجام شود.
سوال سهامداران : قیمت سهم ۵۰ درصد افت داشته است. در چند ماه اخیر هیچ حمایتی نشده است. دلیل آن چیست؟
رئیس مجمع : هم تیپیکو و هم شستا حمایت خوبی از سهام شرکت های زیر مجموعه داشتند. از اولین شرکت هایی بودیم که بازارگردان گرفتیم و منابع نقدی تزریق کردیم. این اتفاق خارج از روال بازار نبود.
سوال سهامداران : در مورد مطالبات از رسا که گرفته شده و جلال آرا که چند سال است در گزارش حسابرس ذکر می شود توضیح دهید ؟
دلیل تخفیفات چیست در حالی که به خاطر کرونا بازار کشش ندارد؟
مطالبات از خدمات پارس را توضیح دهید
توضیحات برای روند قیمت سهم قابل قبول نیست. زمانی که سهم رشد می کرد و ۵۰ برابر شد جلوی فروش را گرفتید و اجازه رشد بی جا دادید. چند برابر باید می شد که بفهمید حبابی شده است؟ قبول کنید کم کاری از شما و همین هیات مدیره بود.
رئیس مجمع : فرمایش شما از نظر اقتصادی کاملا درست است. اما دارویی تامین فقط شرکت سرمایه گذاری نیست. ما اول باید شرکت های دارویی را به بهترین شکل اداره کنیم. در ضمن ما الان داریم درباره اتفاقی که افتاده صحبت می کنیم. سال قبل در مجامع از ما می پرسیدند که چرا سهم می فروشید و نمی گذارید رشد کند. یا الان پرونده داریم که چرا سهام را با قیمت بالاتر نفروختیم. ما سهام فروختیم مثل ژلاتین کپسول ولی ماموریت ما سود اوری از خرید و فروش سهام نیست. بازارگردان هم در آن مقطع داشتیم ولی خیلی جدی نبود.
درباره تخفیفات سال آینده ، یک وضعیت جهانی در مصرف آنتی بیوتیک داریم. بیشترین آسیب را در فارابی چند شرکت دیگر خوردند که سبدشان کاملا وابسته به آنتی بیوتیک خوراکی بود داشتند. در بین همه این شرکت ها فارابی دوبرابر عملکرد بهتر داشته است.
تیپیکو مطالبات خود را با جریمه تاخیرش از رسا گرفته است.
مدیر عامل : بخشی از مطالبات ما از جلال ارا گرفته شده. بخشی از سوله ها و تجهیزات پزشکی توقیف شده است در حال طی کردن مراحل مزایده است. آنها یک ملکی در دزاشیب تهران دارند که به عنوان پشتوانه چک ها گذاشته بودند. بانک سامان هم راهن این ملک است. ارزیابی ما ارزش ۱۵۰ میلیارد تومانی است و ما را به مطالباتمان می رساند. با بانک سامان وارد مذاکره شدیم . قصد دارند آنجا را به مزایده بگذارند و بعد طلب ما را هم بپردازند.
سوال : چرا سهام هجرت را فروختید؟
رئیس مجمع : ما فروشنده سهام هجرت نبودیم.
حاشیه سود ناخالص ۱۴۰۰ چقدر پیش بینی می کنید ؟
مدیر عامل : ما وابستگی زیادی به ارز ۴۲۰۰ داریم و اگر حذف شود رشد زیادی خواهیم داشت
چرا در ۴ ماه پایانی سال تولید نداشت؟
مدیر عامل : تولید داشتیم ولی متناسب با نیاز بازار انجام شده است
شرکت برای افزایش سرمایه قیمت سهم را تعمدی پایین آورد ؟
خیر چنین برنامه ای نداشتیم
رئیس مجمع : افزایش سرمایه خیلی خوبی به فارابی خواهیم داد تا پروژه خود را انجام دهد.
در پایان به ازای هرسهم ۵۳۸۹ ریال تقسیم شد که معادل ۱۰۲.۹ درصد از سود خالص و ۹۰ درصد سود قابل تخصیص بود.