کاهش رشد اقتصادهای نو ظهور ریزش بهای نفت را در بر داشته است
مسعود عبدیزدان،کارشناس بازار سرمایه با خبرنگار بورس امروز به گفتگو پرداخت. عبدیزدان عنوان کرد:علیرغم اینکه بسیاری معتقدند افت بهای نفت بشتر در پی افزایش عرضه رقم خورده است، نکته ظریف این است که بخشی از این کاهش تحت تاثیر افت تقاضا در اقتصادهای نوظهور بوده است. سیاست های انقباظی فدرال رزرو از ابتدای سال جاری،جنگ […]
مسعود عبدیزدان،کارشناس بازار سرمایه با خبرنگار بورس امروز به گفتگو پرداخت.
عبدیزدان عنوان کرد:علیرغم اینکه بسیاری معتقدند افت بهای نفت بشتر در پی افزایش عرضه رقم خورده است، نکته ظریف این است که بخشی از این کاهش تحت تاثیر افت تقاضا در اقتصادهای نوظهور بوده است. سیاست های انقباظی فدرال رزرو از ابتدای سال جاری،جنگ تجاری میان چین و آمریکا و اقدامات تعرفه ای باعث خروج سرمایه عظیمی از بازارهای نوظهور مانند هند و کشورهای جنوب شرق آسیا به عنوان مصرف کنندگان اصلی نفت خام شده و چشم انداز رشد اقتصادی این کشورها در سال جاری و سال بعد را با ابهام مواجه ساخته است.
وی افزود: کلیه کامودیتی های وابسته به دلار این روزها تحت فشار قرار گرفته اند. نفت نیز از این قاعده مستثنی نیوده و طی ماه گذشته حدود یک سوم از ارزش خود را از دست داده است. سرمایه گذاران هنوز هم در انتظار افت بیشتر قیمت نشسته اند، مگر اینکه عزم کافی برای تولیدکنندگان در خصوص کاهش عرضه وجود داشته باشد. اوپک اعلام کرده که در حاشیه G20 نشستی را برای بررسی کاهش عرضه تا روزانه ۱ میلیون بشکه تشکیل خواهد داد. شاید بتوان ۲۰۱۸ را پایانی بر ۱۰ سال رشد سرمایه گذاری در بازارهای نوظهور شرق آسیا دانست.
کارشناس بازار سرمایه خاطرنشان کرد:افزایش نرخ بهره فدرال رزرو امریکا را به بازاری جذاب تر برای سرمایه گذاری بدل ساخته است و از سوی دیگر هزینه سرمایه گذاری به دلار را افزایش داده است. این مسئله می تواند تاثیر منفی بر بازار کامودیتی ها از قبیل نفت و سنگ آهن داشته باشد. در تایید این امر، امروز معاملات سنگ آهن در بازار فیوچرز دالیان با برخورد به کف مجاز قیمت متوقف شد.
وی اظهار داشت:جدا از مولفه های اقتصادی،پایه های تجارت جهانی نیز نشانه هایی از فات در اقتصاد کشورهای نوظهور را نشان می دهند. شاخص بالتیک که نشانه ای از سلامت تجارت جهانی می باشد طی هفته های گذشته در حدود ۴۰ درصد از مقدار خود را از دست داده است، بدان معنا که حجم مواد جا به جا شده توسط کشتی ها در حال کاهش می باشد.
عبدیزدان در انتها گفت:اقتصادهای نوظهور تاثیر بسیار زیادی در حجم تقاضای کامودیتی ها دارند و هر گونه مانع بر سر راه رشد آنها باعث افت در قیمت ها خواهد شد. سرمایه گذاری در این کشورها به دلیل ریسک موجود نیازمند وجود ثبات در اقتصاد جهان و حفظ ارزش پول ملی آنها می باشد. بنابراین شاید بتوان نشانه هایی از بهبود یا وخامت اوضاع را در خروجی جلسه ترامپ با شی ژین پین در حاشیه نشست گروه ۲۰ جستجو نمود. دو اقتصاد بزرگ دنیا هر دو نیازمند یافتن راه حلی برای فرار از تضعیف فرسایشی اقتصاد خود هستند و ممکن است بتوان به نتایج این گفتگوها خوش بین بود.