اصلاح ساختار مالی شرکتها در دوران جهش ارزی
یاسر شریعت،معاون سرمایه گذاری شرکت ارزش آفرینان فدک عنوان کرد: با توجه به اتفاقاتی که در خصوص نرخ برابری ارزهای خارجی در چند ماه گذشته در اقتصاد کشور رخ داده است طبیعتاً بسیاری از صنایع متضرر یا منتفع شده اند. وی افزود: در نگاه نخست صنایعی که تراز ارزی مثبت داشته باشند با تورم درآمدی بیشتر […]
یاسر شریعت،معاون سرمایه گذاری شرکت ارزش آفرینان فدک عنوان کرد: با توجه به اتفاقاتی که در خصوص نرخ برابری ارزهای خارجی در چند ماه گذشته در اقتصاد کشور رخ داده است طبیعتاً بسیاری از صنایع متضرر یا منتفع شده اند.
وی افزود: در نگاه نخست صنایعی که تراز ارزی مثبت داشته باشند با تورم درآمدی بیشتر و نتیجا با افزایش سود آوری مواجه می شوند و این امر در خصوص صنایع با تراز ارزی منفی برعکس خواهد بود.اما تجربیات مشابه در سیکل های قبلی اقتصاد نشان داده است اگر شرکت ها از این فرصت تنها در جنبه تورم ریالی درآمدهای خود بهره مند شوند و از آن برای اصلاح ساختار مالی و هزینه های خود استفاده نکنند به مرور مجددا میزان سودآوری شرکت به قبل از دوران جهش ارزی میل خواهد کرد و این رخداد به دلیل افزایش بدون کنترل و نامناسب هزینه ها می باشد. بنابراین دوران جهش ارزی بزرگترین فرصت برای مدیران شرکت ها می باشد تا وضعیت ساختار مالی خود را بهبود ببخشند.
معاون سرمایه گذاری شرکت ارزش آفرینان فدک خاطرنشان کرد:هزینه های ناشی از بدهی ریالی به سیستم بانکی از جمله اصلی ترین مواردی است که در این دوران قابل رفع شدن است و نمونه مشابه آن را در حال حاضر در صنایع مختلف خصوصا صنایع دارویی مشاهده می کنیم.
شریعت در انتها اضافه کرد:کاهش سیکل عملیاتی و همچنین کاهش دوره وصول مطالبات باعث می شود دست شرکتها برای اصلاح ساختار مالی بازتر باشد و امیدوارم مدیران ارشد صنایع از این فرصت استفاده کنند. در غیر صورت تمام سودآوری ناشی از تورم ارزی و کاهش ارزش پول ملی تا دو یا سه سال آینده از بین خواهد رفت و مجددا حاشیه سود شرکتها به دوران قبل از جهش نرخ ارز بازخواهد گشت.