پیش بینی میزان تولید و تقاضای محصولات پتروشیمی تا سال ۲۰۲۵
هادی حمیدی،کارشناس بازار سرمایه در رابطه با صنعت پتروشیمی با خبرنگار بورس امروز به گفتگو پرداخت. حمیدی اشاره کرد:در مطلب قبلی تقسیم بندی محصولات پتروشیمی به اختصار بیان شد. در این مطلب و مطلب بعدی به میزان تولید و تقاضای محصولات پتروشیمی و پراکندگی منطقه ای آن می پردازیم. کارشناس بازار سرمایه در ادامه گفت:طبق آمار موجود، […]
هادی حمیدی،کارشناس بازار سرمایه در رابطه با صنعت پتروشیمی با خبرنگار بورس امروز به گفتگو پرداخت.
حمیدی اشاره کرد:در مطلب قبلی تقسیم بندی محصولات پتروشیمی به اختصار بیان شد. در این مطلب و مطلب بعدی به میزان تولید و تقاضای محصولات پتروشیمی و پراکندگی منطقه ای آن می پردازیم.
کارشناس بازار سرمایه در ادامه گفت:طبق آمار موجود، افزایش ظرفیت تولید تا سال ۲۰۲۵، اتیلن ۷۰ میلیون تن، متانول ۵۴ میلیون تن و پروپیلن و پلی اتیلن ۵۲ میلیون تن می باشد. همچنین میزان افزایش تقاضا تا سال مذکور، اتیلن ۶۲ میلیون تن، متانول ۴۲ میلیون تن، پروپیلن ۴۶ میلیون تن و پلی اتیلن ۴۲ میلیون تن پیش بینی شده است.
اتیلن
مصرف فعلی اتیلن در جهان ۱۴۶ میلیون تن است که تا سال ۲۰۲۱ این مقدار به ۱۷۴٫۶ میلیون تن خواهد رسید. مهمترین منابع تولید اتیلن، نفتا و اتان بوده است که در سال ۲۰۱۶ به ترتیب نقش ۴۲ و ۳۶ درصدی در تولید اتیلن داشته اند. با افزایش برداشت گاز در سال های آتی سهم تولید اتیلن، از اتان به ۴۰% در سال ۲۰۲۱ خواهد رسید.
پلی اتلین
مصرف فعلی PE در جهان ۹۲ میلیون تن است که تا سال ۲۰۲۱ این مقدار به ۱۱۳ میلیون تن خواهد رسید. بیشترین میزان تقاضای فعلی و آتی از سوی شمالشرق آسیا، آمریکا و غرب اروپا خواهد بود. سهم ۲۰٫۵% خاورمیانه (۱۹ میلیون تن) از تولید جهان در سال ۲۰۱۶ به ۱۹٫۴% در سال ۲۰۲۱ (۲۲ میلیون تن) کاهش خواهد داشت.
تولوئن
مصرف فعلی تولوئن در جهان ۲۴٫۴ میلیون تن است که تا سال ۲۰۲۱ این مقدار به ۲۷٫۶ میلیون تن (معادل ۵٫۲% رشد سالیانه)خواهد رسید. بیشترین میزان تقاضای فعلی و آتی از سوی شمالشرق آسیا، آمریکا و خاورمیانه و جنوب شرق آسیا خواهد بود. سهم ۸٫۲% خاورمیانه (۲ میلیون تن از تولید جهان) در سال ۲۰۱۶ به ۹٫۴% در سال ۲۰۲۱ (۲٫۶ میلیون تن) افزایش خواهد داشت.