هلدینگ های چند رشته ای تامین مالی می کنند
احمد ابراهیمی مدیرعامل سرمایه گذاری امید در رابطه با تامین مالی شرکت ها با استفاده از هدلینگ های چند رشته ای،با خبرنگار بورس امروز به گفتگو پرداخت. چشم انداز شما در خصوص تأثیر نوسانات نرخ ارز بر فعالیت های این هلدینگ چند رشته ای چیست؟ ابراهیمی در پاسخ گفت:افزایش نرخ ارز به دلایلی از جمله […]
احمد ابراهیمی مدیرعامل سرمایه گذاری امید در رابطه با تامین مالی شرکت ها با استفاده از هدلینگ های چند رشته ای،با خبرنگار بورس امروز به گفتگو پرداخت.
چشم انداز شما در خصوص تأثیر نوسانات نرخ ارز بر فعالیت های این هلدینگ چند رشته ای چیست؟
ابراهیمی در پاسخ گفت:افزایش نرخ ارز به دلایلی از جمله بالا رفتن ریسکهای سیاسی و اعمال تحریمهای بانکی آمریکا از آبان ۱۳۹۷ اتفاق افتاده است. این امر میتواند فروش شرکتهای صادراتی را به شکل مستقیم و برخی از شرکتها را به صورت غیر مستقیم تحت تاثیر خود قرار دهد. در مورد گروه مدیریت سرمایهگذاری امید نوسانات نرخ ارز را می توان با توجه به شرکتهای سرمایهپذیر مورد بررسی قرار داد.
وی افزود:نزدیک به ۶۰ درصد درآمد گروه مدیریت سرمایهگذاری امید در سال مالی ۱۳۹۶ از محل شرکتهای سنگ آهنی بودهاست. عمده فروش شرکتهای سنگ آهنی در بازار داخل صورت میگیرد و تامین نیاز داخل کشور در اولویت فروش این شرکتها قرار دارد، بنابراین ریسک کمتری را در کاهش مقدار فروش، نسبت به سایر شرکتها خواهند داشت. همچنین با توجه به فرمول قیمتگذاری محصولات سنگ آهنی اعم از کنسانتره سنگ آهن، گندله و آهن اسفنجی که درصدی از نرخ فروش شمش فولاد خوزستان تعیین میشود، میتوان انتظار افزایش درآمد فروش شرکتهای سنگ آهنی را با افزایش نرخ ارز داشت. در سمت دیگر، افزایش نرخ ارز موجبات افزایش تورم را ایجاد خواهد کرد که این امر به مرور تاثیر خود را در بهای تمام شده و هزینههای مالی شرکتها نشان خواهد داد. شرکتهای سنگ آهنی متعلق به گروه مدیریت سرمایهگذاری امید، دارای طرحهای توسعهای زیادی هستند که برخی از این طرحها از محل بدهیهای ارزی تامین مالی شده است یا خواهد شد که نوسانات نرخ ارز میتواند باعث افزایش هزینه تامین مالی این طرح ها شود.
مدیرعامل سرمایه گذاری امید خاطرنشان کرد:شرکتهای واسطه گری مالی نیز بخش مهمی از پرتفوی گروه مدیریت سرمایهگذاری امید را شامل میشوند که از این میان، شرکتهای سرمایه گذاری سپه و توسعه گوهران امید در زمینه خرید و فروش سهام در بازار سرمایه فعالیت دارند و نزدیک به ۱۳ درصد از درآمدهای گروه مدیریت سرمایهگذاری امید در سال مالی ۱۳۹۶ از محل این دو شرکت بوده است. پرتفوی سرمایهگذاری این شرکتها عمدتا از سهام شرکتهای بزرگ بازار از جمله شرکتهای معدنی و پتروشیمی میباشد و در صورت افزایش قیمت سهام از محل افزایش نرخ ارز و ورود نقدینگی، شاهد افزایش ارزش پرتفوی این شرکتها خواهیم بود و گروه مدیریت سرمایهگذاری امید میتواند از طریق این دو شرکت از نوسانات بازار سرمایه به نفع سهامداران خود کسب سود کند.
وی در ادامه گفت:در مورد سایر شرکتهای سرمایهپذیر گروه مدیریت سرمایهگذاری امید میتوان به شرکت مدیریت انرژی امید تابان هور که در زمینه نیروگاهی فعالیت میکند،اشاره کرد. در خصوص شرکتهای نیروگاهی و فروش برق، فرمولی تعیین شده است که نوسانات نرخ ارز در آن لحاظ شده است. همچنین نوسانات نرخ ارز در قرارداد فروش شرکت پترو امید آسیا که به عنوان اولین شرکت خصوصی در زمینه مخازن نفتی استراتژیک ورود یافته، لحاظ شده است و در کل افزایش نرخ ارز تاثیر مثبتی بر درآمدهای این شرکت خواهد داشت. در خصوص این دو شرکت نیز مشابه شرکتهای سنگ آهنی افزایش هزینه مالی منابع ارزی و زیان ناشی از تسعیر بدهیهای ارزی میتواند از ریسکهای پیشروی گروه مدیریت سرمایهگذاری امید باشد.
با توجه به رشد بورس و هجوم نقدینگی به بازار، آیا هلدینگ چند رشته ای امید برنامه ای برای هدایت این نقدینگی برای انجام سرمایه گذاری های بهتر و اصلاح پرتفوی خود را دارد؟
ابراهیمی در جواب گفت:در مقایسه با حجم نقدینگی که در بازارهای موازی مانند مسکن، طلا و ارز نفوذ کرده است، نقدینگی بسیار کمی وارد بورس شده است و فعلا شاهد هجوم نقدینگی به این بازار نیستیم. بهترین بازار برای جذب نقدینگی و هدایت آن به سمت بخش واقعی اقتصاد، بازار سرمایه میباشد و بخش از نقدینگی سرگردان در جامعه باید جذب این بازار شود.در حال حاضر با توجه به کوچک بودن اندازه بازار سرمایه ایران، جذب این حجم از نقدینگی در این بازار ممکن نیست و در صورت ورود نقدینگی زیاد به بازار، ممکن است شاهد افزایش قیمتهای هیجانی و تشکیل حباب در قیمت شرکتهای بورسی باشیم.
وی افزود:برای تحقق این مهم باید راهکارهای جذب نقدینگی مانند عرضه شرکتهای جدید توسط دولت، افزایش سرمایه شرکتهای صادراتی، توسعه ابزارهای مالی نوین،توسعه و ایجاد انواع صندوقهای سرمایه گذاری برای سرمایهگذاریهای غیر مستقیم، اصلاح قوانین بازار سرمایه، افزایش اعتماد عمومی و اقداماتی از این قبیل صورت گیرد تا بازار سرمایه تبدیل به مقصد اصلی نقدینگی شود. در مجموعه گروه مدیریت سرمایه گذاری امید نیز مواردی مانند عرضه سهام بخشی از شرکتهای زیر مجموعه مانند سنگ آهن گهر زمین و جهان فولاد در فرابورس، افزایش سرمایه شرکتهای دارای طرح توسعه و اصلاح پرتفوی شرکتهای سرمایه گذاری زیر مجموعه می تواند راهکاری برای جذب نقدینگی باشد. در خصوص پرتفوی گروه مدیریت سرمایه گذاری امید یک سری برنامههای استراتژیک برای اصلاح پرتفوی و خروج از شرکتهای زیانده در دستور کار است که این امر در حال پیگیری میباشد.
با توجه به سخت شدن فضای تصمیم گیری برای سرمایه گذارانی که آگاهی چندانی از بورس ندارند هلدینگ امید چه اقداماتی را برای جذب و ارائه بازدهی مناسب به سهامداران در دستور کار خود دارد؟
مدیرعامل سرمایه گذاری امید در جواب گفت:خوشبختانه در حال حاضر امکانات مناسبی برای سرمایهگذارانی که تخصص کافی برای فعالیت در بازار سرمایه ندارند وجود دارد. شرکتهای مشاوره سرمایهگذاری، شرکت های سبدگردان و انواع صندوقهای سرمایه گذاری از جمله این امکانات هستند. سرمایهگذاران علاقه مند میتوانند با بررسی عملکرد این شرکتها و با در نظر گرفتن میزان ریسکپذیری خود، اقدام به سرمایهگذاری غیر مستقیم کنند. مجموعه گروه مدیریت سرمایهگذاری امید نیز از طریق تامین سرمایه امید اقدام به ایجاد انواع صندوقهای سرمایهگذاری کرده است که می تواند گزینه مناسبی برای سرمایهگذاران محترم باشد.
علت عرضه ۱٫۵ درصدی سهام شرکت فولاد مبارکه با توجه به چشم انداز مناسب صنعت فولاد، در شرایط کنونی چه بوده است؟ آیا مجموعه تمایلی به حفظ سهام مزبور ندارد؟
ابراهیمی پاسخ داد:اصلاح مستمر پرتقوی سهام و خروج از شرکتهایی که به زعم گروه مدیریت سرمایه گذاری امید بازدهی مناسب برای سهامداران ایجاد کرده اند، جزء برنامههای دائمی گروه مدیریت سرمایه گذاری امید میباشد. نیاز به نقدینگی هلدینگ و اجرای مفاد ماده ۱۶ قانون رفع موانع تولید رقابت پذیر و ارتقای نظام مالی از جمله دلایل واگذاری بلوک ۱٫۵ درصدی فولاد مبارکه میباشد و گروه مدیریت سرمایهگذاری امید تا زمانی که بتواند بلوک را به قیمت منصفانه به فروش برساند بر تصمیم خود مبنی بر فروش سهام فولاد مبارکه خواهد بود.