افق های روشن پیش روی سهامداران گروه توسعه ملی
در مجمع سالانه «وبانک» تشریح شد؛ چگونگی تحقق ۱۰۰ درصدی اهداف از پیش تعیین شده/افق های روشن پیش روی سهامداران گروه توسعه ملی مجمع عمومی عادی سالانه شرکت سرمایه گذاری گروه توسعه ملی در حالی برگزار شد که این شرکت با تحقق ۱۰۰ درصدی اهداف از پیش تعیین شده، سود خالص ۱۳۴۸ میلیارد تومانی را […]
در مجمع سالانه «وبانک» تشریح شد؛
چگونگی تحقق ۱۰۰ درصدی اهداف از پیش تعیین شده/افق های روشن پیش روی سهامداران گروه توسعه ملی
مجمع عمومی عادی سالانه شرکت سرمایه گذاری گروه توسعه ملی در حالی برگزار شد که این شرکت با تحقق ۱۰۰ درصدی اهداف از پیش تعیین شده، سود خالص ۱۳۴۸ میلیارد تومانی را برای سال مالی منتهی به ۲۹ اسفند ۹۶ به ثبت رسانده است.
مجمع عمومی عادی سالانه شرکت سرمایهگذاری گروه توسعه ملی در ساعت ۱۰ صبح با حضور ۸۶ درصدی سهامداران برگزار شد. در ابتدا علی شیخی به عنوان رئیس مجمع و نماینده بانک ملی، اعضای هیات رئیسه مجمع را به شرح ذیل معرفی کرد:
ناظر اول،جهانگیر نماینده شرکت خدمات سرمایه مدار، ناظر دوم، رضایی به نمایندگی از شرکت صندوق بازنشستگی وظیفه واز کار افتادگی کارکنان بانکها، کوروش امانی معاونت مالی شرکت و غریب پور مدیرعامل شرکت ، یاری نماینده شرکت حسابرسی ، ارغوانی نماینده سازمان بورس و عباس نعیمی معاونت امور شرکتها
معرفی اجمالی «وبانک»
شرکت سرمایهگذاری گروه توسعه ملی در سال ۱۳۷۰ بصورت شرکت سهامی عام آغاز به کرد. موضوع اصلی فعالیت این شرکت سرمایهگذاری در سهام ، سهم الشرکه ،واحدهای سرمایه سرمایهگذاری در سهام ، سهم الشرکه ،واحدهای سرمایهگذاری صندوقها یا سایر اوراق بهادار دارای حق رای ،سرمایهگذاری در شرکتهایی با فعالیتهای تهیه زمین و اجرای طرحهای ساختمانی ، اکتشاف و استخراج و بهرهبرداری از معادن سنگ آهن و ایجاد کارخانجات تولید کنسانتره و گندله و سنگ آهن دانهشده است.
سرمایه فعلی شرکت بالغ بر ۱۶۲۵ میلیارد تومان است که بالغ بر ۷۰ درصد آن متعلق به بانک ملی و ۷٫۴ درصد متعلق به صندوق بازنشستگی وظیفه و از کار افتادگی کارکنان بانکها و ۱٫۸ درصد در اختیار شرکت خدمات مدیریت سرمایه مدار و ۱٫۳ درصد متعلق به شرکت سرمایهگذاری تدبیر است.
در ادامه مدیرعامل شرکت به تشریح عملکرد و فعالیت مجموعه گروه توسعه ملی در سال گذشته پرداخت و گفت: در سال ۱۳۹۶، طی۲۳۶ روز تعداد ۴۸۳٫۲ میلیون سهم از سهام شرکت به ارزش۱۱۰٫۵ میلیارد ریال (معادل۱۰۱درصد ارزش ریالی معاملات در سال۱۳۹۵) ودر ۱۹۶٫۶۷ دفعه مورد معامله قرارگرفته است. همچنین در بین ۱۰۰ شرکت برتر از لحاظ فروش، شرکت سرمایهگذاری گروه توسعه ملی رتبه ۲۶ را کسب کرد.
رتبه برتر بانک ملی در اجرای قانون رفع موانع
نکته دیگری که غریب پور در این مجمع به آن اشاره کرد، واگذاری شرکتهای کم بازدهی همچون کارتن ایران و دشت مرغاب در راستای تحقق بندهای ۱۶ و ۱۷ قانون رفع موانع تولید رقابت پذیر بود. البته وی توضیحاتی در خصوص فروش مزایدهای شرکت معدنی سنگان به صورت زیر ارائه کرد:
حجم خالص سرمایه گذاری در این پروژه بالغ بر دو هزار میلیارد تومان بود که با همت شبانه روزی کارمندان مجموعه، موفق به بهرهبرداری این پروژه در زمانی ۴ ماه زودتر از موعد از پیش تعیین شده شدیم. البته گفتنی است گروه توسعه ملی نیز در ۶ ماه مبلغی افزون بر ۴۵۰ میلیارد تومان نقدینگی به پروژه مذکور تزریق کرد و در پایان بهره برداری از این پروژه چون گروه توسعه ملی نقش پیشران در اقتصاد و صنعت کشور دارد، این کارخانه پُربازده را در قالب فروش مزایدهای به شرکت فولاد خوزستان به جهت تکمیل زنجیره ارزش واگذار کرد.
افزایش سرمایه شرکتهای زیرمجموعه
با تلاش های صورت گرفته، «سیدکو» به سرمایه ۴۸۰ میلیارد تومانی رسید و پتروشیمی شازند ۸۰۶ میلیارد تومانی و ایران ترانسفو ۳۷۵ میلیارد تومانی شد و همچنین سرمایه توسعه صنعتی بهشهر به ۸۰۰ میلیارد تومان رسید.
شرکتهای تازه وارد بورسی زیرمجموعه «وبانک»
مدیر عامل همچنین به عرضه اولیه و درج نماد سه شرکت زیرمجموعه گروه توسعه ملی در سال گذشته اشاره کرد و گفت: در سال ۹۶ با تلاش های صورت گرفته هلدینگ شفادارو و شرکت صنعتی شوینده بهشهر در تابلوی بورس درج نماد و سهام این شرکت برای اولین بار در بورس عرضه شد. پس از آن نماد شرکت کشت و صنعت پارس نیز درج نماد شد که به زودی عرضه اولیه می شود. در این خصوص غریب پور به موارد حائض اهمیتی اشاره کرد و گفت: در شرکت دامپروری پارس، پروژه ۴۲۰۰هکتار تبدیل اراضی دیم به آبی ، تولید دانه هیبرید کلزا، ایجاد حوضچه پرورش ماهی و افزایش هزار واحد راس گاو از اهم فعالیت های صورت گرفته بوده است.
آیینهای از پروژه های بزرگ در دست اقدام «وبانک»
در ادامه مدیرعامل به تشریح پروژهای مهم سال گذشته که هم اکنون نیز در دست اقدام است، پرداخت که اهم آن به شرح زیر است:
بهسازی خط تولید شرکت مخمل و ابریشم کاشان،همکاری با شرکت طرح و توسعه آینده پویا به جهت شرکت در فن آوریهای نوین،خط انتقال کیلینگر سیمان صادراتی کنگان،بهره برداری از خط تولید سیمان سفید کرمان، ورود به کسب و کارهای دانش بنیان از طریق شرکت کارآفرینان سبز خلیج فارس،در خصوص شاخص جدید IFRS نیز شرکت گروه توسعه ملی اولین مجموعه ای بود که این مدل را در حسابداری و گزارشگری مالی سال ۹۶ خود پیاده کرد.در صنعت ساختمان، پروژه ۱۳۰ هزار متری الدوز تبریز را با موفقیت به پایان رسانده و واگذار کردیم و سود قابل قبولی از این واگذاری به شرکت ساختمانی زیرمجموعه «وبانک» در آستانه ورود به بورس تخصیص یافته است.
نوید افزایش سودآوری «وبانک» با به ثمر نشستن پروژه پتروشیمی قشم
مدیرعامل با اشاره به چالش تحریمها گفت: با تلاشهای صورت گرفته در مجموعه «وبانک»، پروژه صنایع پتروشیمی قشم را تصویب و برنامه ریزیهایی جهت آغاز عملیات اجرایی آن داشته باشیم که مهمترین آن آغاز مشارکت عملیاتی با پتروشیمی شازند و لورگی آلمان برای اخذ پیمانکار بود.
غریب پور این را نیز افزود که در پروژه قشم ما به دنبال تولید پلی پروپیلن هستیم که در صورت اجرایی شدن به تولید ۵۰۰ هزار تن از این محصول با حجم ۱٫۵ میلیارد دلار سرمایهگذاری خواهیم رسید که البته ۸۰ درصد از این مبلغ را فاینس خارجی تامین خواهد کرد. همچنین گفتنی است با توجه به جذابیت محصول پلی پروپیلن در بازارهای خارجی و نیز موقعیت استراتژیک پتروشیمی قشم و معافیت ۲۰ ساله مالیاتی این شرکت و در آخر تخفیف خوراک منطقه قشم، نوید سودآوری فراتر از انتظار را برای سهامداران شرکت سرمایهگذاری گروه توسعه ملی خواهد داشت. در مجموع می توان گفت اغلب امور پیش از اجرای پروژه به نحوه احسنت انجام پذیرفته است.
در پایان این بخش وی به اقدامات مثبت صورت گرفته در پتروشیمی شازند اشاره کرد گفت: با تلاشهای صورت گرفته در این مجموعه توانستیم به تولید پلی اتیلن سنگین در دو گرید برای بازارهای عراق برسیم.
خلاصهای از عملکرد قابل قبول در حوضه مالی
مدیرعامل در این قسمت با اشاره به این موضوع که در سال گذشته با وجود واگذاری سهام سودآور و پرتفوی پتروشیمی خارک، درآمد شرکت به رقم ۹۶۵ میلیارد تومان رسید گفت: در سال گذشته سود خالص شرکت نیز با رشد مناسبی به عدد ۹۴۰ میلیارد تومان افزایش یافت.
در سرمایه گذاری نیز سودی که شرکت در قالب سود تقسیمی از زیرمجموعه های خود دریافت کرده است بالغ بر۸۱۵ میلیارد تومان بود. همچمین شرکت در سال گذشته اقدام به فروش ۳۵۰ میلیارد تومان سرمایه گذاری های خود کرد که ۱۳۳ میلیارد تومان سود ناشی از این فروش عاید شرکت شد.
وی در ادامه به تحقق سود فراتر از پیشبینیهای «وبانک» اشاره کرد و گفت: با تلاش و پشتکار عوامل مجموعه در همه مولفه از قبیل سود حاصل از سرمایهگذاریها، درآمد عملیاتی، سود عملیاتی و سود خالص شاهد ثبت ارقام بالاتر از پیش بینیها بودیم. از این رو با افزایش ۱۰ درصدی سود واقعی نسبت به پیش بینی ابتدای سال ۹۶ به رقم ۵۷۸ ریال رسید.
سهامداران منتظر دریافت سود ۷۷ تومانی در سال آینده باشند
در پایان این بخش مدیرعامل خبر خوشی را به سهامدارن شرکت در خصوص افزایش ۲۵ درصدی سود در سال جاری داد وگفت: از آنجا که شرکت سود ۶۰۰ میلیارد تومانی حاصل از فروش پروژه سنگان را در صورت های مالی سال قبل گزارش نکرده است، این نوید را می توان به سهامداران داد که با احتساب سود فوق، درآمد هر سهم در پایان سال جاری افزایش قابل ملاحظه ای یافته و به رقم ۷۷ تومان برسد.
کاهش چشمگیر بندهای حسابرسی در مقایسه با سال گذشته
پس از ارائه گزارش توسط مدیرعامل شرکت، نماینده حسابرس، اقدام به قرائت گزارش حسابرسی صورتهای مالی مجموعه «وبانک» کرد. البته لازم به ذکر است در مقایسه با گزارش حسابرسی در سالهای گذشته، با تلاشهای صورت گرفته در بخش معاونت مالی شرکت گروه سرمایهگذاری گروه توسعه ملی، شاهد کاهش قابل ملاحظه بندهای حسابرسی و به ویژه بندهای اظهارنظرهای مشروط حسابرس بودیم.
در ادامه در خصوص بند ۸ گزارش، حسابرس به خاتمه یافتن مناقشه بر سر مابه التفاوت نرخ ارز مواد اولیه خریداری شده (از ارز مرجع به مبادلهای) طی دوره اول مهر ۹۱ تا ۳۰ آذر ۹۱که برای خوراک پتروشیمی شازند در گزارشهای سال قبل وجود داشت اشاره کرد.
پس از قرائت گزارش حسابرس، با درخواست هیات رئیسه مجمع و با درنظر گرفتن شفافیت و وضعیت مناسب گزارشگری مالی شرکت، سهامداران با حداکثر آرا صورتهای مالی منتهی به ۲۹ اسفند سال ۹۶ را تصویب کردند.
تقسیم حداکثری سود
در پایان و پس از تصویب صورتهای مالی توسط سهامداران، نوبت به تقسیم سود رسید. در این بین پیشنهاد اولیه هیات مدیره تقسیم سود ۳۵۰ ریالی بود که نهایتا با توافقاتی که صورت گرفت، سهامداران، تقسیم ۸۵ درصدی سود به میزان ۵۰۰ ریال را تصویب کردند و بدین ترتیب یکی از بیحاشیهترین مجامع بورسی سال جاری در شرکت سرمایهگذاری گروه توسعه ملی برگزار شد.